Thursday, November 17, 2005

No, megirom elso bejegyzesemet a kolibol, igaz a folyosorol... meg mindig nincs net a szobamban. eleg idegesito.
Azt igertem, hogy elmeselem mit csinaltunk vasarnap, de elotte elmondom, hogy Lisa, az orult csaj kikoltozott. Ez kb 2 hete tortent, de elfelejtettem megirni. Simon, vagyis Simone, az olasz gyerek annyira orult, hogy majd kiugrott a borebol. Kicipelte az erositojet, a keverot, mikrofont meg hangfalakat a konyhaba, es rendezett egy spontan bulit. Meg az sem zavarta, hogy rajta kivul csak a mauriciuszi srac volt ott, de o is surun lelepett. O azert csak nyomta a szoveget a mikrofonba :) Allitolag a koli bejaratanal is hallottak a zenet, ami azert eleg messze van.
Na es ki koltozik Lisa helyere? Termeszetesen egy magyar lany. A magyarok jonnek megszallni Londont. Jovo hetvegen pl. Gabi ruccan le Nottinghambol.
En viszont Colchestert szalltam meg ket napra :), az elsorol mar olvashattatok. Vasarnap eleg keson keltunk, mert szombat este Mate egyik lakotarsanak a szulinapjat unnepeltuk. Beszelgettunk sokat, en foleg egy lett csajjal, aki 2 evet elt Venezuelaban es Del-Amerikanisztikat tanul, mar ha van ilyen szo. Szoval vasarnap miutan kikecmeregtunk az agybol Mate lenyomott egy gitarszessont, egesz jol gitarozik, utana meg megneztuk a parkot, ami a campus teruleten van. Ez egyebkent eleg szimpi az ottani egyetemben: minden egy helyen van, igaz eleg tavol a varostol.
Az egyetemet a hatvanas evekben epitettek, meg is latszik rajta, eleg modern es eleg ronda. Ez a kilatas az egyetemi epuletekre Mate szobajabol.


Egy kep a parkrol, a rend kedveert. A ket szep to kozul ez az egyik.
Talaltunk egy nagyon erdekes fat, egeszen pontosan az egyik aga volt erdekes. Kellemes kis ulo ill. fekvoalkalmatossagnak tunt, de nem annyira volt az valojaban... Viszont mokas kepeket keszitettunk. Mate kabe ot percig probalkozott felmaszni az agra segitseg nelkul, vegul pont akkor sikerult neki, amikor videoztam. Mazlista. Na mindegy, azert ez is eleg vicces:
Reggel volt, meg fajt a torkom, azert vagok ilyen kepet. :) De egyebkent jo kedvem volt...

Hat ez meg a vilag legna-
gyobb talalma-
nya. Elkepeszto. Meg mindig a kampusz teruleten. Na vajon, mik ezek? Igen, talalt, sullyedt. Ezek esovedo biciklitarolok a 23. szazadbol.

Az urutazas utan 21. szazadi buszra pattantunk, es Clactont vettuk celba. Clactonban a tengerparton kivul nincs semmi. Ket emeletes hazak vannak, rengeteg bolt, meg a tenger. Utobbi miatt viszont erdemes meglatogatni, ugyanis igy nez ki kb:

Eleg fagyos ido volt, de szerintem ez hozzatartozik az elmenyhez. Igy volt teljes az angliai tengerparti kirandulasunk. Nemi halalra fagyassal...

Ezt a kepet azert teszem ide, mert annyira jol sikerult, mintha profi fotos lennek. Bocs. Meg Mate is jobban nez ki, mint valojaban. :))



Azert ez a kep sem rossz. Meg szerencse, hogy jo a tema:)












Clactonban ettunk egy fish and chipset, pontosabban egy rock and chipset meg egy plaice and chipset. Fogalmunk sem volt, hogy milyen halak ezek, csak talalomra valasztottuk oket. Vegul 50%-os talalati aranyt ertunk el: a rock pocsek volt, a plaice viszont nagyon finom.
Hehe, most neztem meg, hogy mit ettunk. Az elado csaj magyarazott vmit, hogy a plaice az vmi lapos, de gondoltam vekony filere szelt halat jelent., vagy vmi hasonlot. Nem: lepenyhalat ettunk. Jo tudni. Szoval, mindenkinek ajanlom a lepenyhalat, nagyon finom.
A rock meg fogalmam sincs, hogy mi. A szotar ezt hozza: szirti galamb; guzsaly. Az elobbi nem tunik tul valoszinunek, az utobbirol meg meg sosem hallottam. Mindegy, ugysem volt tul jo...

Ezutan mar nem sok mindent csinaltunk, csak setalgattunk.
Minden jo, ha jo a vege, ilyen szepen zarult a napunk:
Most megyek, Dilen, egy masik mauriciuszi srac fozott vmit vacsorara, oda vagyok hivatalos.
Adios amigos!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home